Model Truck Holland

ModelTruckHolland Twitter

MODELNIEUWS 2012

MODELNIEUWS 2012

Voor ons ligt een heel nieuw jaar en we zijn benieuwd wat de 2012 gaat brengen qua schaalmodellen. Diverse truckfabrikanten zijn hun bedrijfsprogramma aan het vervangen en dan kunnen natuurlijk de modelleveranciers niet achter blijven.

Archief

2013
2014
2015
2016

Nieuwe Conrad schaalmodellen

November 2012 - Het jaar is weer bijna voorbij maar nog net op de valreep komt Conrad met een paar nieuw modellen en modellen in een andere kleurstelling of cabine variant, kortom leuke ideeen voor de komende feestdagen.(bron Conrad).

Nieuwe Tekno Schaalmodellen

Juli 2012 - In 1995 introduceerde Scania de 4 serie als opvolger van de succesvolle 3 serie. In 1996 was deze nieuwe auto op de Rai te zien. Met een nieuwe cabine was het een compleet andere truck. Tekno was toen ook al huisleverancier van Scania en leverde het introductie model. Sinds die tijd zijn er al heel veel 4 serie modellen verschenen. Maar toch was het assortiment niet compleet. Daarom heeft Tekno besloten de 4 serie een update te geven.Er is een nieuwe Topline cabine gemaakt die samen met de nieuwe onderbouw op alle leverbare Scania chassis gemonteerd kan worden. De kenmerkende open klappende opstappen zijn gebleven maar ook kunnen er nu open opstappen gemonteerd worden in het spatbord. Daarnaast is er nu een rechts gestuurde variant leverbaar voor de UK en Ierland. De eerste modellen zijn al in productie gepland en komen eind dit jaar uit. (bron Tekno)

Nieuwe Dakarmodels schaalmodellen

Juli 2012 - Nog een klein half jaar en dan staat Dakar 2013 weer voor de deur, special voor de Dakar liefhebbers komt Dakarmodels met diverse schitterende DAF dakar modellen van afgelopen jaar en vorig jaar. Onder de modellen is ook de DAF van het Schoones Dakar team welke we vorig jaar op de voet gevolgd hebben. (bron Tekno)

Nieuwe Tekno schaalmodellen

Juni 2012 - In steeds meer woonwijken in Nederland wordt het huisvuil ingezameld in ondergrondse vuilcontainers. Om de containers leeg te maken gebruikt men speciale vuilniswagens die voorzien zijn van kraan om de containers boven de vuilniswagen te tillen en een speciale belading om de containers te lossen achter in de vuilniswagen. Eén van de fabrikanten die dit soort voertuigen levert is de Geesink Norba groep. Samen met Hiab kunnen zij een totaal concept aanbieden op iedere merk vrachtwagen. Deze vuilniswagens worden gebruikt door gemeenten en gespecialiseerde inzamelbedrijven. Tekno heeft op verzoek van Van Happen Containers uit Eindhoven en Roteb Lease uit Rotterdam een model ontwikkeld van deze speciale vuilniswagen. Het gaat hierbij om een DAF CF met een kraan en persinstallatie. Het eerste model is al uitgekomen in de kleuren van Roteb Lease, het model van Van Happen en anderen volgen later dit jaar.(bron Tekno).

Nieuwe Tekno schaalmodellen

Mei 2012 - De Mercedes Actros is er in vele varianten en uitvoeringen, naast alle trekker en bakwagen varianten is het Duitse merk ook bekend om zijn bouwvoertuigen. In Nederland rijden er veel vier en vijf assige Mercedes Actros kippers, de meeste van deze kippers zijn uitgerust met een halflange cabine. Er is recent door Tekno een model uitgebracht van Van Grunsven Transport uit Uden, deze vijf assige kipper is nu ook verkrijgbaar als Tekno Basis model. Binnenkort zal er ook een vierasser van de Mercedes Actros uitkomen..(bron Tekno)..

Nieuwe Tekno schaalmodellen

Mei 2012 - We hebben er een jaartje op moeten wachten maar het model van de Mercedes MP3 Actros 5-asser met kipper is gereed voor aflevering. Het model is werkelijk schitterend gedetaileerd met zelf het bordje van de kipperbouwer op de bak. Dit model is na de Actros met kippertrailer het tweede model dat van A. van Grunsven gemaakt wordt.(bron Tekno).

Nieuwe NZG schaalmodellen

Februari 2012 - Naast nieuwe truckmodellen komt NZG ook met grondverzetmodellen in bedrijfsuitvoeringen en daar zaten diverse modelverzamelaars op te wachten want wat is nu mooier om naast een truck van een bedrijf ook een dieplepel te hebben in de zelfde bedrijfskleuren.We zijn benieuwd welke bedrijven zullen volgen. (bron NZG)

Nieuwe NZG schaalmodellen

Februari 2012 - Ook NZG heeft haar programma uitgebreid met een nieuwkommer van de Nederlandse wegen, namelijk de nieuwe Mercedes Actros. Dit model is te verkrijgen in 2 cabinevarianten en als trekker en bakwagen. We zijn benieuwd wanneer de eerste bouwvoertuigen komen. (bron NZG)

Nieuwe Conrad schaalmodellen

Februari 2012 - Het nieuwe jaar is net een maand oud en zoals alle jaren is dit de tijd dat de modelfabrikanten met de nieuwe modellen komen. De eerste die met z'n nieuws naar buiten komt is Conrad en we moeten zeggen daar zit heel leuk spul tussen, zoals diverse mixers en kippers. Na de 5-assige mixer is er nu ook een vijfassige kipper van Conrad en is dezelfde mixer ook verkrijgbaar met een naloop ipv een voorloop as. Kortom supermodellen voor de verzamelaar van bouwvoertuigen. (bron Conrad)

<< terug naar index