Model Truck Holland

ModelTruckHolland Twitter

MODELNIEUWS 2013

MODELNIEUWS 2013

Voor ons ligt een heel nieuw jaar en we zijn benieuwd wat de 2013 gaat brengen qua schaalmodellen. Diverse truckfabrikanten zijn hun bedrijfsprogramma aan het vervangen en dan kunnen natuurlijk de modelleveranciers niet achter blijven.

Archief

2012
2014
2015
2016

Nieuwe Tekno Schaalmodellen

November 2013 - In samenwerking met Scania Zweden heeft Tekno een omvangrijke model collectie samengesteld en geproduceerd. De collectie bevat in totaal 16 modellen. Er zijn modellen geproduceerd van de nieuwe type P-, G- en R-serie maar ook naar de geschiedenis is gekeken, hiervan zijn vier prachtige klassiekers leverbaar.Naast de nieuwe Streamline cabines bevat de collectie tevens een aantal modellen met geheel nieuwe ontwikkelingen. Nieuw in het programma is onder andere de “Crewcabin” die toegepast is op brandweerauto. Een andere nieuwe ontwikkeling is de kipper met CR16 cabine. Alle onderdelen van dit model zijn geheel nieuw ontwikkeld wat heeft geresulteerd in een zeer gedetailleerd model.Een ander model wat de aandacht verdient is de Scania 140 met klassieke bakken. De bakken en het aanhanger chassis zijn geheel nieuw in het Tekno programma. Deze bakken zijn dusdanig ontwikkeld dat er meerdere types te maken zijn. Denk hierbij aan een Nederlandse variant, gesloten variant of een bak met de bekende ribbels.De klassieke Scania Torpedo is tevens terug van weggeweest. Dit model was reeds in het programma van Tekno maar echter nu opnieuw ontwikkeld. In de ontwikkeling is meegenomen dat er diverse cabine varianten en een lange en korte neus leverbaar is. In totaal kunnen er dus al acht cabine varianten gemaakt worden. Dit model is leverbaar met een onlangs ontwikkelde klassieke trailer met ronde hoeken.(bron Tekno)

Nieuwe Lion Toys Schaalmodellen

Oktober 2013 - Na de zeer succesvolle introductie van de nieuwe Volvo FH04, zijn er vanaf deze week weer 2 nieuwe varianten Lion Toys modellen beschikbaar voor productie.Het gaat hier om de nieuwe DAF Euro 6 Space Cab en de DAF Euro 6 Super Space Cab. De eerste 4x2 varianten zullen vanaf begin februari 2014 leverbaar zijn. Later wordt hier de 6x2 variant nog aan toegevoegd. (Ook voor de Volvo FH04 zal later een 6x2 beschikbaar komen).

Nieuwe Lion Toys Schaalmodellen

September 2013 - Lion Toys is klaar voor de toekomst, na een nieuwe huisstijl en website is er dan nu het eerste nieuwe model. Het gaat om de nieuwe Volvo FH04 die zowel in links als rechts gestuurde variant beschikbaar is. Een vertrouwd kwaliteitsproduct met de kenmerken van Lion Toys. Op dit moment is de 4x2 trekker klaar voor productie en leverbaar als Globetrotter en Globetrotter XL. Andere merken trucks en chassis varianten zullen in de toekomst volgen. (bron Lion Toys)

Nieuwe WSI schaalmodellen

Juni 2013 - We hebben er niet al te lang op hoeven wachten want hier is ie dan, de Scania 143 6x4 torpedo kipper van Van Dalen uit Huissen. Een schitterende model dat exclusief gemaakt is en met een beperkte oplage.(bron TonToys)

Nieuwe WSI schaalmodellen

Februari 2013 - Na de Ginaf modellen komt WSI met de eerste Volvo kipper modellen in bedrijfsuitvoering. Het betrefte een exclusief model van een Volvo FM 10x4 asfaltkipper van de firma Gebr. Mussche uit. Staphorst. Het model is tot in detail gelijk aan de bestaande vrachtauto, een echt collectors item maar wees vlug het betreft een beperkte oplage.

Nieuwe WSI schaalmodellen

Februari 2013 - WSI laat wederom van zich horen, ditmaal met met een schitterende model van de Scania 143 6x4 torpedo kipper van Van Dalen uit Huissen. Het model is exclusief gemaakt en de oplage is beperkt, dus wees er weer snel bij.(bron TonToys)

Nieuwe WSI schaalmodellen

Februari 2012 - WSI Models maakt momenteel in samenwerking met Terberg een hoogwaardig schaalmodel van de FM2000T 8x8. De wagen heeft een laadvermogen van 33.700 kg en een technisch G.V.W. van 55.000 kg.Het model beschikt uiteraard over de aangedreven en fusee gestuurde achteras. Deze is gelinkt met de twee gestuurde voorassen. Typische Terberg details zoals de Terberg grill zijn in het model verwerkt. Zelfs de naven zijn geheel nieuw voor dit model ontwikkeld.Terberg Benschop B.V. bouwt vrachtwagens op maat voor het grondverzet, bouwtransport en terminal/RoRo trekkers op maat voor het transport van trailers in havens, industrie, logistiek en distributiecentra. De Terberg voertuigen zijn werkzaam in meer dan 80 landen in Europa, Afrika, Midden Oosten, ZO Azië, China en Australië.

Nieuwe Conrad schaalmodellen

Januari 2013 - Het jaar is nog meer net een maand oud en nu al komt conrad met een paar nieuw modellen en modellen in een andere kleurstelling of cabine variant, kortom super leuke modellen voor de verzamelaar.(bron Conrad)

Nieuwe Tekno schaalmodellen

Januari 2013 - Vorige week tijdens de druk bezochte Oliebollendagen toonde Tekno voor het eerst een aantal nieuw ontwikkelde oldtimers.Als uitbreiding op de bestaande Scania 0 en 1 serie zijn er motorwagens met aanhangers ontwikkeld. Er zijn 3 verschillende soorten opbouwen; een huifopbouw, een koelopbouw en een Scandinavische huifopbouw. Al deze bakken zijn leverbaar in 3 verschillende lengtes. Samen met een aantal nieuw ontwikkelde motorwagenchassis is er een breed pakket aan mogelijkheden. Ook het aanhangerchassis is nieuw en voorzien van vele mogelijkheden. Er zijn verschillende lengtes mogelijk met 2 of 3 assen en het chassis kan luchtvering of bladvering hebben. Er is een breed pakket aan accessoires zoals klassieke koelmotoren, achterbumpers, reservewielsteunen enz.Daarnaast presenteerde Tekno een vernieuwde Scania-Vabis torpedo. Er zijn 4 verschillende cabines leverbaar. Zowel de Scania fabriekscabine als de Bege cabine zijn er als korte cabine en als slaapcabine. De neus is een los deel waardoor er een lange en een korte neus gemonteerd kan worden. Hierdoor is het mogelijk bijna alle varianten van dit model te maken. Al deze nieuwe modellen worden in de loop van 2013 leverbaar. (bron Tekno)

<< terug naar index