Model Truck Holland

ModelTruckHolland Twitter

TRUCKNIEUWS 2013

TRUCKNIEUWS 2013

De Iveco Stralis is op de IAA in Hannover met 138 punten verkozen tot International Truck of the Year 2013. Op de tweede plaats eindigde de Mercedes-Benz Antos met 107 punten gevolgd door de Turkse Ford Otosan New Cargo met 36 punten.

Archief

2012
2014
2015
2016

Nieuwe Volvo FH 460 6x2 voor Van Boxtel Groep, Heeswijk

14 december 2013 - Door BAS Veghel is een NEW Volvo FH 460 pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd aan Van Boxtel Groep B.V. te Heeswijk. Het voertuig voldoet aan de hoogste milieunorm Euro 6. Daarnaast is deze voorzien van Driver pakket, Aslastindicator (ECS) en diverse extra verlichting.(bron BAS Volvo)

Nieuwe Mercedes Actros voor Vissers-Ploegmakers, Erp

29 november 2013 - Door Ruttchen Veghel is een nieuwe Mercedes Actros 5141 10x4 afgeleverd aan Aannemingsbedrijf Vissers-Ploegmakers uit Erp. De wagen is voorzien van een Ruizeveld kipper. Vissers Ploegmakers is een middelgroot aannemingsbedrijf in grond-, wegen- en waterbouw, gevestigd te Erp. Ze beschikken over een uitgebreid en modern machinepark, bestaande o.a. uit kippers, graafmachines, bulldozers en wielladers. Hiermee kunnen ze alle werkzaamheden efficiënt en nauwkeurig uitvoeren.

Nieuwe MAN TGS voor W. van de Camp

8 november 2013 - Wierda heeft onlangs een nieuwe MAN TGS 33.440 6x6 WS Hybrid afgeleverd aan W. van de Camp & Zn. te Oss. De TGS 6x6 Wide Spread is voorzien van Hybrid PTO. (Bron MAN truck & bus b.v.)

Nieuwe Volvo FH 460 6x2 voor Van Boxtel Groep, Heeswijk

7 november 2013 - Binnenkort zal de nieuwe Volvo FH 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd worden aan de Van Boxtel Groep uit Heeswijk.De nodige accesoires moeten nog aangebracht worden maar Ruud van Boxtel autoschade uit Schijndel heeft de Volvotrekker al voorzien van de bekende 3 kleur.

2x Nieuwe Mercedes Arocs W.B. van der Donk, Vinkel

12 oktober 2013 - Uit een serie van twee stuks, is voor WB v.d. Donk de tweede Mercedes-Benz AROCS 8x4 geleverd. Dit bouwvoertuig chassis is door Jansen Hydrauliek voorzien van een JHS asfaltkipper. De kipper is uitgevoerd met een driedelige asfaltsnep welke al eerder is speciaal is ontwikkeld voor en door de WB v.d Donk. Het geheel is gespoten in de rode bedrijfskleur van WB v.d. Donk en afgewerkt met een sterke blanke lak

Nieuwe Mercedes Arocs W.B. van der Donk, Vinkel

21 september 2013 - WB v.d Donk is de trotse eigenaar van de eerste Mercedes-Benz AROCS 8x4 in Nederland, dit bouwvoertuig chassis is door Jansen Hydrauliek voorzien van een JHS asfaltkipper. Kipper is uitgevoerd met een driedelige asfaltsnep welke al eerder is speciaal is ontwikkeld voor en door de WB v.d Donk. Het geheel is gespoten in de eigen spuiterij van Jansen, een mooie rode bedrijfskleur inclusief blanke lak. De tweede Arocs met gelijke specificatie volgt binnenkort

2x Nieuwe Volvo FH trekkers voor Vakutrans, Helvoirt

17 september 2013 - Door BAS Tilburg zijn een NEW Volvo FH 460pk 4x2 trekker en NEW Volvo FH 460pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd aan Vakutrans B.V. te Helvoirt. Beide voldoen aan de hoogste milieunorm Euro 6 en zijn onder andere uitgerust met een Active Safety pakket, bestaande uit: Lane Change Support, ESP Basis, Forward Collision Warning en Adaptive Cruise Control met noodrem. De 4x2 trekker is bovendien voorzien van een Work Remote.

Nieuwe Volvo FH trekker voor Schoones, Vinkel

17 september 2013 - BAS Oss heeft een Volvo FH13 500pk 6x4 trekker geleverd aan Transportbedrijf Schoones B.V. te Vinkel. De FH is uitgevoerd in een chromen FH16 look en onder andere voorzien van een ByCool Minicool standairco, zwaailampen en scheepshoorns op het dak, Volvo Compact Retarder (hoge kruissnelheden) en een visibility pro pakket met regensensor, statische bochtenverlichting en Bi-Xenon verlichting.

Nieuwe Volvo FH16-750 trekker voor BIG Machinery, Velddriel

12 september 2013 - BAS Oss heeft een nieuwe Volvo FH16 750pk 8x4 trekker geleverd aan BIG Machinery te Velddriel.

Nieuwe Scania voor Jeroen van de Brand

5 september 2013 - Scania Veghel heeft een Scania 6x2 trekker geleverd aan Jeroen van de Brand. Jansen Hydrauliek Service Oss heeft voor Scania Veghel een complete hydrauliek set opgebouwd op een nieuwe Scania Streamliner voor de Firma J. van de Brand uit Teeffelen. Hydrauliek is te gebruiken voor een kipper functie inclusief afdekkappen als voor mest oplegger cq Walkingfloor gebruik. Aluminium hydrauliektank, zwenkkoppelingen, drukloze retour, verlaagd retourfilter, dubbeldruk ventiel en grote hydrauliek pomp zijn eigenschappen van deze set.

Nieuwe Volvo FH16-750 trekker voor Haegens Kraanverhuur, Elsendorp

21 augustus 2013 - Door BAS Veghel is een nieuwe Volvo FH16 750pk 8x4 zwaar transport tridem vrachtwagen afgeleverd aan Haegens Kraanverhuur te Elsendorp. Deze vrachtwagen is voorzien van een innerliner chassis (einde motor tot einde tandem), Alcoa Durabright aluminium velgen en een Personal Safety & Security pakket met afstandbediende hoofdschakelaar, alarmsysteem, kluis en gelamineerd glas. Haegens Kraanverhuur B.V. is opgericht in 1982 en door de jaren heen uitgegroeid tot een middelgrote kraanverhuurder met veel ervaring in zowel het kraanverhuur als het transport. In 2010 zijn de bedrijfsactiviteiten uitgebreid middels de overname van Kraanverhuur Wijdeven Uden BV. In 2013 is het bedrijf verder uitgebreid middels het overnemen van de kraanverhuuractiviteiten van Swinkels Kraanverhuur v.o.f. te Someren. Het bedrijf is centraal gevestigd in het zuidoosten van Nederland en met name werkzaam in de Benelux.

Nieuwe Volvo FH16-750 trekker voor Van de Haterd Zand- en Cementhandel, Oss

30 juli 2013 - BAS Oss heeft een NEW Volvo FH16 750pk 4x2 trekker geleverd aan Van de Haterd Zand- en Cementhandel B.V. te Oss. Deze trekker is onder andere voorzien van DuraBright aluminium velgen, een visibility pro pakket met statische bochtenverlichting, regensensor en Bi-Xenon verlichting. Bovendien is er een Active Safety Pro pakket geïnstalleerd, bestaande uit:
• Lane Change Support
• Lane Keeping Support + departure warning
• Driver Alert Support
• ESP Basis-pakket
• Forward collision warning
• Adaptive Cruise Control
Daarnaast zijn er door BAS nog tal van opties opgebouwd, waaronder: RVS gepolijste LoBar, BakBar en SideBars, twee scheepshoorns en twee zwaailampen op het dak, hydrauliekinstallatie t.b.v. kipper en autolaadkraan en een Orlaco Frontzicht camerasysteem incl. kleurenscherm. Al met al een zeer compleet uitgeruste trekker!.

Nieuwe Volvo FM 8x6 kipper voor van Doorn Infra, Schijndel

30 mei 2013 - Jansen Hydrauliek Service heeft voor Van Doorn Infra BV een Terberg FM1950 8x6 voorzien van een kraan en 2-zijde kipper. De opgebouwde kraan is een HMF 1643-Z2 welke een bereik van 8 meter heeft en op dit maximale bereik een last van 1820 kg aan kan. Het unieke aan dit type kraan is de mogelijkheid om deze op te vouwen met de bakgrijper aangekoppeld (in dit geval een Bakker BDV90) en dit zonder de inbouwmaten ten nadelen te beinvloeden. De 2-zijdekipper heeft een hydraulisch zijbord, hydraulische aluminium afdekkappen en is op klantverzoek gespoten in hoogwaardige zwart metalic lak.

Nieuwe Euro 6 Scania voor VLK

20 mei 2013 - Voordeel bij Scania is dat de Euro 6 motor al direct sinds de introductie in 2011 in combinatie met alle typen cabines en asconfiguraties te leveren is. Bij de Van Leeuwen Katwijk Groep (VLK Groep) is deze week een zeer robuuste Scania Euro 6 Off Road in gebruik genomen die door alle assen wordt aangedreven. Met het heavy duty front is dit voertuig een stoere verschijning en is geen terrein te zwaar. Bovendien is het voertuig voorzien van de tweede generatie Scania Euro 6 motor, in dit geval de 450 pk versie. Deze is door de technici in Zweden nog verder verfijnd en hiermee nog zuiniger. De VLK Groep heeft de eerste 6x6 aangedreven vrachtwagen in Nederland met een Euro 6 motor. De keuze voor Scania is een combinatie van de bewezen prestaties van de Euro 6 motor in de praktijk op het gebied van betrouwbaarheid en brandstofverbruik alsmede de comfortabele en robuuste Off Road uitvoering waarin Scania hem kan leveren. De Scania G 450 CB6x6HHZ heeft een 26 tons tandem met trapezium vering. Het heavy duty front heeft een stalen bumper, een extra sterke trekkoppeling en H7 koplampen met koplambeschermers.Er is een handige opstap op de accubak en dankzij de opstap met handgreep op de cabine is het gemakkelijk en veilig overstappen naar de opbouw. In de cabine is er een combinatie van stof en vinyl, zodat de binnenzijde gemakkelijk schoon kan worden gehouden. Verder is er airconditioning met climate control en een zij- en achterzichtcamera van Orlaco voor de nodige veiligheid. Dankzij de eenvoudige schakelaars op het dashboard wordt in het terrein altijd de juiste keuze gemaakt door de chauffeur. De VLK Groep is opgericht in 1951 en gespecialiseerd in recycling. VLK Groep is gevestigd in Noordwijk, na vele jaren vanuit Katwijk te hebben geopereerd waar toen alleen de Papier-en Metalen bedrijven waren gevestigd. Medio 2011 heeft de VLK Groep het containerservicebedrijf Van Leeuwen Containers overgenomen, waar ook de nieuwe Scania zal worden ingezet. Mede hierdoor kan de VLK Groep het gehele traject van het plaatsen van containers tot het verwerken van alle soorten afvalstromen voor zowel de particulier alsook de bedrijven uit handen nemen. De VLK Groep profileert zich als een servicegericht bedrijf welke regionaal opereert, wat zich vertaalt naar de klant als persoonlijk en klantgericht. Met de Scania Euro 6 heeft VLK gekozen voor de meest schone oplossing die op dit moment beschikbaar is en kunnen milieuzones de komende jaren zonder problemen worden betreden.(bron Scania.nl)

2x Nieuwe Volvo FH 6x2 trekker voor van Lijssel Materieel

8 mei 2013 - BAS Oss heeft twee nieuwe Volvo FH 420pk 6x2 gestuurde voorloopas trekkers geleverd aan Van Lijssel Materieel B.V. te 's-Hertogenbosch. Van Lijssel is een dynamisch bedrijf met tal van activiteiten. Door de jaren heen is Van Lijssel van een eenzame pionier uitgegroeid tot een full-service partner in transport en aanneming in de G.W.W. en B&U-sector. Het bedrijf heeft een grote diversiteit aan inzetbaar materieel. Of het nu gaat om het vervoer van asfalt, zand, mineralen of andere grondstoffen, Van Lijssel zorgt voor passend transport. (Bron Volvo).

Milieuvriendelijke MAN bij wagenpark Martens en Van Oord

30 april 2013 - De eerste MAN Euro 6-voorloopastrekker beleeft zijn Europese debuut in Nederland. Martens en Van Oord – een bedrijf dat actief is in de grond-, weg- en waterbouw – heeft de debutant onlangs in gebruik genomen. Het gaat om een MAN TGX 26.440 6x2/4 BLS XL EURO 6. Door deze toevoeging omvat het wagenpark van het bedrijf nu veertig voertuigen, waarvan 26 van hetmerk MAN. De eerste MAN Euro 6-voorloopastrekker beleeft zijn Europese debuut in Nederland. Martens en Van Oord – een bedrijf dat actief is in de grond-, weg- en waterbouw – heeft de debutant onlangs in gebruik genomen. Het gaat om een MAN TGX 26.440 6x2/4 BLS XL EURO 6. Door deze toevoeging omvat het wagenpark van het bedrijf nu veertig voertuigen, waarvan 26 van het merk MAN.Martens en Van Oord wil vooroplopen met de inzet van zo milieuvriendelijk mogelijke voertuigen.Nieuwe vrachtauto’s hoeven weliswaar pas per 1 januari 2014 aan de strenge Euro 6-emissienorm te voldoen, maar het bedrijf heeft nu al gekozen voor een MAN TGX EURO 6. “We kiezen voor de modernste mogelijkheden”, aldus André Haak, inkoper bij Martens en Van Oord. “MAN bleek als enige een Euro 6-voorloopastrekker te kunnen leveren. De keuze was dus snel gemaakt.” Gezien de goede ervaringen die het bedrijf met MAN én met MAN-dealer Thieu van Dorst had, werd de MAN TGX 26.440 6X2/4 BLS XL EURO 6 bij de Bredase bedrijfwagenspecialist besteld.Nog niet eerder is een Euro 6-voorloopastrekker van MAN in Europa afgeleverd. Met dit model heeft Martens en Van Oord dus een ware primeur. Het bedrijf gaat de bijzondere trekker in combinatie met een kippertrailer gebruiken voor het vervoer van zand en grond. “We vervangen onze trucks om de vijf, zes jaar”, vertelt Haak. “Als er weer nieuwe, schonere en zuinigere techniek beschikbaar is, zullen we daarvoor zeker weer kiezen. Zo blijven we vooroplopen met onze milieuvriendelijke bedrijfsvoering”, besluit Haak. (Bron MAN truck & bus b.v.)

Nieuwe MAN TGX 26.440 6X2/4 BLS XL EURO 6 voor Martens en van Oord

17 april 2013 - Thieu van Dorst Bedrijfswagens heeft een nieuwe MAN TGX 26.440 6X2/4 BLS XL EURO 6 afgeleverd aan Grond-, weg- en waterbouwbedrijf Martens en van Oord uit Oosterhout .Martens en Van Oord heeft vijf MAN’s TGX 26.440 6x2/4 BLS XL Euro6-trekkers aangeschaft. Martens en Van Oord zal de nieuwe MAN’s TGX inzetten voor het trekken van kiptrailers. (Bron MAN truck & bus b.v.

De nieuwe Volvo FMX

15 april 2013 - Amper drie jaar nadat de eerste Volvo FMX werd gelanceerd, staat een nieuw model klaar om zijn plaats in te nemen. Volvo Trucks heeft vanmiddag de nieuwe Volvo FMX op de Bauma in München in Duitsland geïntroduceerd. Deze robuuste truck kan tegen een stootje. Nieuwe slimme technologieën zorgen dat de chauffeur minder snel moe wordt en dat de productiviteit maximaal is. Ook biedt de nieuwe FMX een ongeëvenaarde mobiliteit en manoeuvreerbaarheid op onverhard terrein en in nauwe ruimten.
Maar bovenal is de truck ontworpen om optimaal inzetbaar te zijn in de bouwsector waar het er keihard aan toe gaat. De nieuwe bouwtruck zit vol innovaties waarvan zowel transportbedrijven als chauffeurs zullen profiteren. (Bron Volvo)

Nieuwe MAN TGS 49.440 10x8 BB voor Coremans, Breda

5 april 2013 - Thieu van Dorst Bedrijfswagens heeft een nieuwe MAN TGS 49.440 10X8 BB afgeleverd aan Gebr. Coremans Grondwerken B.V uit Breda. (Bron MAN truck & bus b.v.)

100ste Volvo voor A.L. van de Wetering, Heesch

2 april 2013 - Door BAS Oss zijn vier nieuwe Volvo FMX 420pk 10x4 vrachtwagens geleverd aan A.L. Van de Wetering B.V. te Heesch. Een van deze vier voertuigen is de 100ste Volvo voor het bedrijf, een klein feestje waard! Met ruim vijftig jaar ervaring in de transportwereld, infrastructuur en klei-exploitatie biedt Van de Wetering; expertise, precisie en vakmanschap, een groot wagenpark en eigen materieel, dat voldoet aan de nieuwste ontwikkelingen en eisen van deze tijd. (Bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FM 6x2 voor Eeuwijk, Velddriel

21 maart 2013 - Aan paar weken geleden berichten we u al over de nieuwe Volvo FM 460pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker voor Van Eeuwijk B.V. uit Velddriel. Inmiddels zijn de sleutels overhandigd door BAS Oss en kan de trekker in gezet worden voor het transport van zand en asfalt. Het voertuig is voorzien van een Volvo I-Shift II automatische versnellingsbak met kick-down, een visibility pro pakket met regensensor en statische bochtenverlichting en Bi-Xenon verlichting. Daarnaast is er een hydrauliekinstallatie opgebouwd ten behoeve van een kipper, incl. multikappen bediening. (Bron BAS Volvo)

Aflevering eerste hybride autolaadkraan aan Loon op Zand

15 maart 2013 - De firma Loon op Zand BV heeft de eerste WVT Hybrid PTO autolaadkraan in gebruik genomen. De hydraulische pomp van de autolaadkraan wordt elektrisch aangedreven. Deze elektrisch-hydraulische oplossing werkt 100% Co2 reducerend, brandstof besparend en is geluidsarm.

Bij iets wat hybride wordt genoemd, is altijd een elektromotor in het spel. Zo ook bij deze MAN TGS 32.440. De hydropomp van de laadkraan op de nieuwe MAN van Loon op Zand wordt aangedreven door een elektromotor met een eigen accupakket.
De WVT Hybrid PTO genoemde aandrijfunit is door de technische tak van Wierda, Wierda Voertuig Techniek (WVT), volledig in eigen beheer ontwikkeld. De PTO kan behalve de laadkraan ook bijvoorbeeld een betonmixer aandrijven. Volgens Rene Wierda, directeur van het gelijknamige bedrijf, biedt het systeem legio voordelen: “Ten eerste ben je volledig CO2-neutraal als je met de door de WVT Hybrid PTO aangedreven autolaadkraan werkt. Dat is vooral in stedelijk gebied – waar Loon op Zand de WVT Hybrid PTO gebruikt bij diverse groenprojecten – een belangrijk pluspunt. Ten tweede is het systeem nagenoeg geluidsarm.”

Het accupakket voor de elektromotor heeft een dermate grote capaciteit dat het mogelijk is om vier uur aangesloten de WVT Hybrid PTO te gebruiken. Tijdens het rijden laadt de dynamo van de MAN de accu’s op, maar het is ook mogelijk om ze via het stopcontact op te laden. Het volledig opladen van een leeg accupakket neemt dan vier uur in beslag.

Wierda Voertuig Techniek heeft ook de aandrijving van de MAN TGS aangepast. De vrachtauto was oorspronkelijk een TGS 26.440 met hydraulische Hydrodrive-voorwielaandrijving. De vrachtauto is door WVT omgebouwd naar een configuratie met een Wide Spread tandemstel voor betere wendbaarheid en grote laadvermogen. Dit is gedaan omdat Loon op Zand de vrachtauto voornamelijk in stedelijk gebied inzet, waar wendbaarheid van essentieel belang is. Het laadvermogen is met zes ton toegenomen, getuige het typenummer van de truck. (bron Wierda Voertuig Techniek)

Nieuwe Iveco Eurotrakker W. van de Camp, Oss

8 maart 2013- De Iveco Trakker 450 van W. vd Camp & Zn is bij Jansen Hydrauliek Service in Oss voorzien van een gebruikt Hyva haakarmsysteem. Na assemblage is het systeem bij Jansen in Dongen gespoten in de chassiskleur van Iveco. De truck is afgewerkt met aluminium tandem spatschermen, RVS gereedschapkist en een originele Iveco stootbalk. (Bron Jansen Hydrauliek Service BV)

Nieuwe Mercedes Actros voor A. van Grunsven

8 maart 2013 - Aan A. van Grunsven Uden is onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros MP3 5044 10x4 afgeleverd. Jansen Hydrauliek Service BV voorzag de wagen van een achterover kipper met multikappen. (Bron Jansen Hydrauliek Service BV))

Dodehoekproject ‘This is my life!

22 februari 2013 - Enkele weken geleden is op de basisscholen in het werkgebied van VVN afd. Maasland (regio Oss) het dodehoekproject ‘This is my life!’ weer van start gegaan. Deze actie houdt in dat in 3 maanden tijd, alle basisscholen uit het werkgebied van VVN afd. Maasland (de gemeenten Oss, Bernheze en Maasdonk), bezocht gaan worden door enthousiaste vrijwilligers (met vrachtwagen en/of landbouwvoertuig) die de leerlingen de gevaren van de dode hoek in het verkeer willen bijbrengen. De dodehoekspiegel is sinds 2003 verplicht bij vrachtwagens, omdat er teveel ongelukken gebeurden in de dode hoek. De basisscholieren leren tijdens het project hoe ze met het gevaar van de dode hoek om moeten gaan. Zowel H. van den Berg uit Vinkel als de Van Boxtel Groep uit Heeswijk-Dinther werken mee aan dit project en bezoeken diverse scholen in de regio.

Nieuwe Volvo FM 6x2 trekker voor van Eeuwijk, Velddriel

21 februari 2013 - Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe Volvo FM 6x2 trekker voor Van Eeuwijk B.V. uit Velddriel. De trekker zal over een paar weken afgeleverd worden waarna deze dagelijks ingezet zal worden voor het transport van zand en asfalt. Het bedrijf Van Eeuwijk in Velddriel is in 1925 opgericht door Lambert van Eeuwijk voor het vervoer van groenten en fruit van zijn boerderij naar de stad. Ook zijn zoons zijn verder gegaan in de teelt, het transport en het verhandelen van groenten en fruit, terwijl Hendrik van Eeuwijk zich na de Tweede Wereldorlog toelegde op het vervoer van zand en grind. In 1976 werd het bedrijf overgenomen door diens zoon Martin van Eeuwijk, die het bedrijf heeft voortgezet en het verzetten van grond uitbreidde met het verzetten van machines. Daarmee werd de basis gelegd voor de huidige onderneming. Sinds een aantal jaren voert Van Eeuwijk exceptionele transporten uit in binnen- en buitenland. In 2008 heeft de vierde generatie zijn intrede gedaan in het bedrijf. Daarmee zijn de service en de zorgvuldigheid, die de klant van ons gewend is, ook voor de toekomst gegarandeerd.

100ste Volvo voor A.L. van de Wetering, Heesch

20 februari 2013 - Binnenkort zal een nieuwe Volvo FMX 4-asser van A.L. vd Wetering BV uit Heesch door Estepe omgebouwd gaan worden naar een 10x4, waarna deze voorzien wordt van een AJK achteroverkipper. De FMX is de 100ste Volvo welke A.L. vd Wetering aangekocht heeft.

Nieuwe Volvo FM 8x2 voor Fried van der Laar uit Best

13 februari 2013 - BAS Veldhoven heeft een Volvo FM 460pk 8x2 gestuurde voor- en naloopas vrachtwagen geleverd aan aannemingsbedrijf Fried van de Laar B.V. te Best. Deze vrachtwagen is onder andere voorzien van een elektro/hydraulisch gestuurde en verzwaarde sleepas, een full innerliner chassis en statische bochtenverlichting. De Effer kraan en het VDL containersysteem liggen op een Volvo FM 6X2 met een bijgebouwde tweede as. Hierdoor ontstaat er een tridem met een gestuurde voorloop en een gestuurde naloopas. De gehele opbouw werd verzorgd door Kluytmans Service uit Tilburg. De Effer 225 is 3X hydraulisch uitschuifbaar tot een lengte van 10.20 meter en een capaciteit van 2.030 kg op deze lengte. Het hydraulisch schuifbereik kan nog verlengd worden met een handdeel. Verder is de kraan voorzien van twee extra hydraulische functies voor knijpen en roteren. De rotator wordt door het inschuiven van de knikarm gefixeerd zodat deze niet tegen de cabine kan slaan in opgevouwen toestand. De slanggeleiding van deze twee functies is middels een slanghaspel. De slangen lopen door de knikarm, hierdoor liggen de slangen beschermd en wordt er ruimte bespaard in de opbouw. Er is een hoogstaplateau met een vaste trap aan de kraanbasis gemaakt. Het plateau kan hydraulisch op- en neergeklapt worden. Als de kraan achter de cabine opgevouwen wordt, moet het plateau worden opgeklapt. Met een RVS houder voor de afstandsbediening en een wegklapbare valbeugel kan de chauffeur boven op het plateau, met goed zicht in de bak en op het werk, de kraan veilig bedienen. Achter de kraan ligt een VDL containerinstallatie met een schuif-knikarm. Hierdoor kunnen zowel hele korte als ook lange containers worden meegnomen. Mede door de hydraulisch uitschuifbare bumper kunnen er ook nog conainers worden opgetrokken die meer dan 40 cm over de achterkant steken. De knikarm heeft tevens het voordeel dat de containers met een kleine hoek op de auto getrokken kunnen worden. Hierdoor is de kans dat er tijdens optrekken lading afvalt kleiner. Aan het chasis is alle ruimte met RVS kisten benut, om zo veel mogelijk bergruimte te creëren. Om de containers automatisch af te netten is het VBK afnetsysteem overgebouwd van de oude auto. Zo kan de chauffeur vanaf de grond netten over de opgetrokken bakken heen leggen om afwaaien van lading te voorkomen.(bron Bas Volvo & Kluytmans Service).

Introductie Mercedes Arocs voor het bouwsegment

29 januari 2013 - Mercedes-Benz trucks heeft zijn bedrijfswagenprogramma verder uitgebreid. Na de nieuwe Actros voor internationaal transport en de Antos voor zwaar distributieverkeer volgt nu de specialist voor de bouw, namelijk de Arocs. Mercedes-Benz presenteerde maandagavond in München deze nieuwe bouwtruck Arocs. De Arocs is gebaseerd op de Actros en is de laatste in de serie van het nieuwe Mercedes Benz bedrijfswagenprogramma. Dat is ook goed terug te zien in de cabine, die opvallend veel Actros elementen in zich draagt. De opstap naar die cabine is in veel gevallen hoog, maar dat is bekend bij een bouwvoertuig. Voor de bouwdistributievariant van de Arocs heeft Mercedes op de vooras een hydraulische aandrijving, Hydraulic Auxiliary Drive geheten. Bij de vierassige Arocs is Servotwin beschikbaar, een electro-hydraulische stuurbekrachtiging die manoeuvreren in het terrein sterk vergemakkelijkt. (bron Mercedes-Benz)

Nieuwe MAN TGS 8x6 voor A. van Roosmalen, Veldhoven

25 januari 2013 - Voor van Roosmalen Transport uit Veldhoven is een super compact voertuig gebouwd, het betrefthier een MAN TGS 6x6 met een bijgeplaatste 4e as door Wierda voertuigtechniek uit Joure. Voertuig is nu dus een echte 8x6 met een GVW van 38 ton totaal. Als opbouw is er door Jansen Hydrauliek een sterke Z-kraan gemonteerd in combinatie met een twee zijde kipper. Speciaal aan deze twee zijde kipper is de achterklep, deze is namelijk uitgevoerd met een hydraulische asfaltsnep die tevens kan worden gebruikt als oprijklep. Vanuit de dieplader is het mogelijk om direct door te laden in de kipperbak. Kipperbak is uiteraard voorzien van een hydraulisch zijbord en een Multikap 4 afdeksysteem. Het voertuig wordt voornamelijk gebruikt met een 4 assige dieplader, de totale lengte is daarom belangrijk en deze MAN 8x6 is dan ook een z.g 8 meter auto, i.c.m. een 10.6 mtr dieplader blijven ze exact binnen de wettelijke lengte afmetingen.De kraan is voorzien van radiografische afstandbediening, speciale bakgrijper, hydrauliektank op de kraanbasis, speciale LED werkverlichting en wordt gevoed door een variabele Load sensing pomp voor een soepele en snelle werksnelheid. Om de opbouw te laten "smoelen" is er een speciale RVS kist gebouwd met een schuiflade voor ketting werk en 2x vlonder voor andere zaken. Jansen Hydrauliek heeft hiermee weer aangetoond een trendsetter te zijn in speciale voertuigbouw, alles in goede samenwerking met de opdrachtgever Arjon van Roosmalen, MAN dealer Eindhoven en Wierda te Joure.

Nieuwe Daf 85CF voor Bowie Containers Oss

19 januari 2013 - Sinds een week is Bowie Containers uit Oss in het bezit van een nieuwe Daf 85CF 8x2 containerwagen met Palfinger PK 22001 laadkraan en Palift containersysteem. Bowie is een familiebedrijf dat in Nederland een vooraanstaande positie inneemt op het gebied van de recycling van puin, houtafval en bouw- en sloopafval tot waardevolle secundaire bouw- en brandstoffen.

Nieuwe Scania G500 10x4 voor BouwOort, Lithoijen

8 januari 2013 - Afgelopen maandag is een hele bijzondere 5-assige mixer afgeleverd bij BouwOort in Lithoijen. Dit maal werd er een Scania R 500 B 10X4*6 mixer aan de vloot toegevoerd. Deze mixer is met recht een hele mooie verschijning op de weg. De 5-asser is op diverse punten aangepast zo heeft de wagen Alcoa velgen en een aangepaste achterbumper. (Bron Scania.

Vier Actrossen voor A. van Grunsven, Uden

1 januari 2013 - Het Udense transportbedrijf A. van Grunsven heeft sinds eind vorig jaar vier nieuwe Actrossen in gebruik genomen.De chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe trucks, vooral de automatische versnellingsbakken zijn goed ontvangen. "Vroeger wilde dit soort versnellingsbakken nogal traag schakelen, maar daar is bij de nieuwe systemen geen sprake meer van", aldus de vier chauffeurs. De nieuwe Actros lijkt voor Mercedes-Benz een geschenk uit de hemel te zijn in deze zwakke tijden. Dealer Rüttchen, die de Actrossen leverde aan A. van Grunsven, verkocht dit jaar tot nu toe tachtig nieuwe trucks, een evengroot aantal als in dezelfde periode in 2011. Het gaat A. van Grunsven eveneens goed. Er wordt flink geprofiteerd van de investeringen in nieuwe infrastructuur door onze overheid. Begin dit jaar is namelijk gestart met de afvoer van het zogenaamde toevenant, zand, grind en mergel dat vrijkomt bij de ondertunneling van de Maastricht aan het einde van de A2. Dat werk duurt tot minstens eind 2014 en er zijn dagelijks gemiddeld twintig auto’s van Van Grunsven in de weer. Voor 2013 heeft het bedrijf alweer plannen voor twee nieuwe Actros 6x2-trekkers en een nieuwe 10x4-vijfasser, speciaal voor het transport van asfalt.A. van Grunsven heeft momenteel 35 trucks, waarvan 28 Mercedessen. Het bedrijf vestigde zich drieënhalf jaar geleden in een nieuw pand in Uden. Het bedrijf werd achttien jaar geleden opgericht door Anton van Grunsven en Theon Langenhuijzen. De trucks vervoeren vooral zand en grind, maar ook asfalt. (bron Mercedes-Benz)

<< terug naar index