Model Truck Holland

ModelTruckHolland Twitter

TRUCKNIEUWS 2014

TRUCKNIEUWS 2014

De Volvo FH is in 2014 verkozen tot Truck of the Year 2014. Een Europese jury van vakjournalisten gaf de nieuwe FH de meeste punten waarmee deze tot Truck of the Year 2014 verkozen werd. De nieuwe Volvo FH won de verkiezing met een nipte voorsprong op de DAF XF. De Volvo FH kreeg uiteindelijk van de jury, die bestaat uit 25 internationale truckjournalisten, 116 punten toebedeeld. De DAF XF kreeg 105 punten. De andere kandidaten voor de award waren de Mercedes-Benz Arocs, Scania Streamline en de MAN Euro 6 range.

Archief

2012
2013
2015
2016

Nieuwe DAF 106XF Space Cab voor Schoones, Vinkel

26 december 2014 - Op de valeep van 2014 nog en primeur tijdens het Mega Trucks Festival in Den Bosch. Daar was de nieuwe DAF 106 XF 6x2/2 trekker van Schoones uit Vinkel te bewonderen.

Nieuwe Volvo FH voor A. van Grunsven, Uden

8 oktober 2014 - BAS Veghel heeft twee nieuwe Volvo FH 460pk 10x2 vrachtwagens geleverd aan Van Grunsven en Langenhuizen Transport B.V. te Uden. De voertuigen hebben een gestuurde voorloopas i.c.m. een vaste dubbellucht sleepas. De voorloopas kan d.m.v een schakelaar op het dashboard heffen of zakken. Tevens is het voertuig voorzien van een full innerliner chassis en een verticale uitlaat en een achteroverkipper welke geleverd is door Jansen Hydrauliek. Deze Kipper is voorzien van Multikappen en geheel in de style van Van Grunsven Gespoten.

2x DAF XF voor van Lieshout, Heeswijk

4 oktober 2014 - Smits Truck Company uit Heesch heeft aan transportbedrijf van Lieshout uit Heeswijk twee nieuwe DAF XF trekkers afgeleverd. De beide trekkers met Euro 6-motor zullen ingezet worden voor containertransport.

Nieuwe Volvo FH 460 4x2 voor Jennissen, Den Dungen

25 augustus 2014 - Door BAS Veghel is een nieuwe Volvo FH 460pk 4x2 trekker geleverd aan Jennissen Vastgoed en Materieel B.V. te Den Dungen. Het voertuig is voorzien van een Innerliner chassis van transmissie tot einde assen, een Orlaco frontzichtcamera en een hydrauliekinstallatie aan het chassis. Tevens zijn de veiligheidssystemen Foward Collision Warning en Adaptive Cruise Control geïnstalleerd. De vrachtwagen is bovendien afgewerkt met dichte, chrome wieldoppen, een alumunium werkplaat tot de koppelschotel, een tranenplaat achter de koppelschoten en diverse extra verlichting en luchthoorns.

Nieuwe MAN TGS voor Th. van de Camp, Berghem

7 augustus 2014 - Door MAN Nederland is een nieuwe MAN TGS 6x6 kipper afgeleverd aan Th. van De Camp uit Berghem. Th. van De Camp is een veelzijdig familiebedrijf, wat zich in de afgelopen 40 jaar heeft ontwikkeld tot de ideale partner in diverse werkzaamheden met een ruim wagenpark en een breed scala aan voertuigen.

Nieuwe Scania R voor Van Grinsven, Schaijk

1 augustus 2014 - Door Scania Nederland en RN Techniek is een nieuwe Scania R euro 6 afgeleverd met een 92 ton meter kraan welke 360 graden bruikbaar is door de steunpoten aan voorkant .

Nieuwe DAF CF Heezen, Eindhoven

25 juli 2014 - Garage de Burgh uit Eindhoven heeft een nieuwe DAF CF440 FAD afgeleverd aan M. Heezen B.V. uit Eindhoven. De Daf is door VDL voorzien van een haakarmsysteem. M. Heezen BV bestaat reeds meer dan 50 jaar en is trots op de ontwikkeling die het familiebedrijf heeft doorgemaakt en waar het nu staat. In de slopersbranche behoort M. Heezen BV inmiddels tot de grotere spelers in de markt. In de loop der jaren zijn er door overnames en of door kansen en ontwikkelingen nieuwe activiteiten ontstaan welke vandaag de dag allen succesvol worden uitgevoerd.

Nieuwe Mercedes Actros 2545 LS voor W.B. van der Donk, Vinkel

4 juli 2014 - Transportbedrijf W.B. van der Donk & Zn. uit het Brabantse Vinkel nam onlangs haar zesde Mercedes-Benz 2545 LS 6x2 Actros trekker met Euro 6-motor in gebruik voor inzet in de wegenbouw.

Nieuwe Volvo FM 420 10x4 kippers voor Van Eeuwijk, Velddriel

26 juni 2014 - Door BAS Oss zijn 2 nieuwe Volvo FM 420pk 10x4 vrachtwagens geleverd aan Van Eeuwijk B.V. te Velddriel. Door Terberg is een Volvo 10 tons gestuurde voorloopas bijgeplaatst. Het gehele voertuig (zowel de assen als de kipper) is voorzien van centrale smering. Jansen Hydrauliek Service heeft een achteroverkipper met multikappen en een asfaltsnep opgebouwd. Daarnaast is de vrachtwagen uitgerust met een Driver Deluxe pakket, heavy duty carterbeschermingsplaat, een frontzicht camera, verstralers, zwaai-, werk- en flitslampen (bron BAS Volvo).

Euro 6 vuilniswagen Gemeente Oss

15 juni 2014 - De eerste vuilniswagen met Euro6 welke in Nederland afgeleverd zal worden, zal gestationeerd worden in de Gemeente Oss. De afvalinzameling van de gemeente Oss heeft vanzelfsprekend een schoner milieu hoog in het vaandel staan, vandaar dat de DAF is uitgerust met de ultra schone Euro-6 EEV motor.

2x Nieuwe Volvo FH voor Van Grunsven, Uden

15 juni 2014 - Binnenkort zullen 2 Volvo FH 5-assers afgeleverd worden aan A. van Grunsven uit Uden. Het spuitwerk is inmiddels gereed gemaakt door autoschade Ruud van Boxtel uit Schijndel en van daaruit zijn de beide trucks vertrokken naar de kipperbouwer.

Nieuwe Volvo FMX 460 8x6 voor J. van Esch, Cromvoirt

6 mei 2014 - Door BAS Tilburg is een nieuwe Volvo FMX 460pk 8x6 Wide-Spread vrachtwagen geleverd aan J. van Esch B.V. te Cromvoirt. deze vrachtwagen is onder andere voorzien van een hydraulisch geveerde tandem achteras met sperdifferentieel, 10 tons gestuurde voorloopas van Terberg en een full innerliner chassis. Daarnaast is door Terberg een container handling systeem opgebouwd. Van Esch is een Brabantse familiebedrijf met een lange historie en staat bekend om de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening in de buitenruimte. Onze zustermaatschappijen, Gebr. van Esch Wegenbouw BV en A. van Casteren Tilburg BV, zijn gevestigd in Tilburg. Van Esch Wegenbouw is gespecialiseerd in de infrastructuur. Van Casteren daarentegen is gespecialiseerd in Sloop, Transport en Op- & Overslag.
(bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FM 460 6x2 voor van Eeuwijk, Velddriel

1 mei 2014 - Door BAS Oss is een nieuwe Volvo FM 460pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd aan van Eeuwijk B.V. te Velddriel. Het bedrijf Van Eeuwijk BV in Velddriel is in 1925 opgericht door Lambert van Eeuwijk voor het vervoer van groenten en fruit van zijn boerderij naar de stad. Ook zijn zoons zijn verder gegaan in de teelt, het transport en het verhandelen van groenten en fruit. Terwijl Hendrik van Eeuwijk zich na de Tweede Wereldorlog toelegde op het vervoer van zand en grind. In 1976 werd het bedrijf overgenomen door diens zoon Martin van Eeuwijk, die het bedrijf heeft voortgezet en het verzetten van grond uitbreidde met het verzetten van machines. Daarmee werd de basis gelegd voor de huidige onderneming. Sinds een aantal jaren voert Van Eeuwijk BV exceptionele transporten uit in binnen- en buitenland. In 2008 heeft de vierde generatie zijn intrede gedaan in het bedrijf. Daarmee zijn de service en de zorgvuldigheid, die de klant van ons gewend is, ook voor de toekomst gegarandeerd. (bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FH 420 4x2 voor Van de Beeten Meulendijks, Veghel

29 april 2014 - Door BAS Veghel zijn twee nieuwe Volvo FH 420pk 4x2 trekkers geleverd aan Van de Beeten Meulendijks B.V. te Veghel. Familiebedrijf Van de Beeten fungeerde tot 1963 als traditioneel agrarisch bedrijf en breidde in 1963 uit tot een agrarisch bedrijf met loon en grondverzet. Sinds 1995 specialiseerde Van de Beeten zich tot Loon -grondverzet en transportbedrijf, om in 2009 zich nog meer toe te leggen tot de grondverzet- en transportbranche. In 2012 hebben Van de Beeten Loon en Grondverzet BV en Meulendijks Bulldozer en Transport hun krachten gebundeld tot Van de Beeten Meulendijks BV. Gespecialiseerd in grondverzet en transport, aanleg van exclusieve tuinen en vijvers, onder en bovengrondse infra, aanleg eerste klas bodems voor de hippische sector, cultuurtechnische werken, leveranties primaire en secundaire bouwstoffen, containerverhuur.(bron BAS Volvo)

Nieuwe MAN TGS voor C. van der Ven, Nistelrode

16 april 2014 - Voor C van der Ven heeft Jansen Hydrauliek weer een mooi concept geleverd. Namelijk een Demontabele HMF 2120 Kraan en een AJK Hydrolift Haakarmsysteem. (Bron Jansen Hydrauliek)

Nieuwe Mercedes Arocs voor C. van den Adel, Burgum

16 april 2014 - 9 april 2014 - C van den Adel heeft Jansen Hydrauliek een MB AROCS laten voorzien van een JHS Kipper met Multikappen. Het speciale aan deze wagen is de achterklep, deze is voorzien van een Asfaltsnep die tevens gebruikt kan worden als oprijklep. (Bron Jansen Hydrauliek)

Nieuwe Volvo FH 500 10x4 voor Gaffert, Veghel

31 maart 2014 - Door BAS Veghel is een zeer exclusieve Volvo FH 500pk 10x4 gestuurde naloopas tridem vrachtwagen geleverd aan Gaffert B.V. te Veghel. De truck is onder andere voorzien van een immense Cormach 150 ton-meter kraan. De Volvo wordt ingezet voor montagewerk in grote hallen en loodsen, zoals het plaatsen van machines en bovenloopkranen. Dit zijn typische plekken waar een torenkraan of telekraan geen opties zijn. Ook op bouwplaatsen zal de Cormach te vinden zijn.Reeds tijdens de bouw is dit nieuwe vlaggenschip van Gaffert in het nieuws geweest: "Dit is de eerste vijf-assige nieuwe FH die af-fabriek is geleverd", legt Theo Gaffert uit, en voegt daar een kleine nuance aan toe: "Omdat het te tijdrovend is en productievertragend werkt, wordt de auto als vier-asser met naloopas op het tridem-stel op de band gebouwd. Bij Terberg is de vijfde as toegvoegd, als tweede as achter de vooras. Omdat dit een standaard Volvo-as is en Terberg de montage heeft gedaan met louter Volvo-onderdelen, mogen we de term ‘vijf-asser af-fabriek’ gebruiken."(bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FH 500 6x2 voor J. van Herpen, Geffen

18 maart 2014 - BAS Oss heeft een NEW Volvo FH 500pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd aan J. van Herpen Transport B.V. te Geffen. Deze trekker is onder andere voorzien van een visibility pro-pakket, bestaande uit een regensensor, Bi-Xenon en statische bochtenverlichting. (bron BAS Volvo

2x MAN TGX 26.480 6X2/4 BLS XLX EURO 6 voor Alex Helmer, Breda

14 maart 2014 - Thieu van Dorst Bedrijfswagens heeft een twee nieuwe MAN TGX 26.480 6X2/4 BLS XLX EURO 6 afgeleverd aan Helmer Materieel uit Breda. Jansen Hydrauliek Service voorzag deze twee nieuwe trekkers van 2 hagelnieuwe KEMPF Kiptrailers. Deze zijn voorzien van: JHS-Multikappen, Extra Werklampen en 2 Flitsers achterop de trailer.

Nieuwe Volvo FH 460 4x2 voor Gebr. van Erp, Oss

28 februari 2014 - Door BAS Oss is een nieuwe Volvo FH 460pk 4x2 trekker geleverd aan Loonbedrijf & Grondverzet Gebr. van Erp te Oss. Deze trekker voldoet aan de hoogste milieunorm Euro 6 en is onder andere voorzien van een visibility pro-pakket met Bi-Xenon, statische bochtenverlichting en regensensorperaties. (bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FH 460 6x2 voor Vakutrans, Helvoirt

28 februari 2014 - Door BAS Tilburg is een nieuwe Volvo FH 460pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd aan Vakutrans B.V. te Helvoirt. Het voertuig voldoet aan de hoogste milieunorm Euro 6 en is daarnaast voorzien van Alcoa Durabright aluminium velgen, een visibility pro-pakket (regensensor, Bi-Xenon en statische bochtenverlichting) en een Active Safety pakket bestaande uit: Lane Change Support, EPS, Forward Collision Warning, Adaptive Cruise Control en noodrem. (bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FH 460 6x2 voor Swanenberg, Schaijk

31 januari 2014 - BAS Oss heeft een NEW Volvo FH 460 pk 6x2 gestuurde voorloopas trekker geleverd aan Handelsonderneming Swanenberg B.V. te Schaijk. Het voertuig voldoet aan de hoogste milieunorm Euro 6. Het voertuig is verder uitgevoerd met onder andere Alcoa Dura-Bright aluminium velgen, Aslastindicator (ECS), Driver De Luxe pakket, Rest & Relax pakket, Personal Safety & Security-pakket, Visibility Pro-pakket en Work Remote. Met het oog op veiligheid is deze trekker voorzien van Forward collision warning, Adaptive cruise control en Lane Change Support. (bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FH 460 6x2 voor van de Beeten Meulendijks, Veghel

13 januari 2014 - Door BAS Veghel is een NEW 2 vaste sleepas vrachtwagen geleverd aan Van de Beeten Meulendijks B.V. te Veghel. Het voertuig voldoet aan de hoogste milieunorm Euro 6. Tevens is het voertuig uitgevoerd met Alcoa Dura-Bright aluminium velgen, Driver De Luxe pakket, Lederen bekleding en Visibility Pro-pakket. Van de Beeten Meulendijks B.V. is een gespecialiseerd bedrijf in grond-, -straat en sloopwerkzaamheden. Al meer dan 70 jaar zijn zij actief in diverse grondverzet- en transportwerken zoals sloopwerken, groot grondverzet, aanleg van geluidswallen en bestratingen. Door de jarenlange ervaring , modern machinepark en vakbekwaam personeel is het bedrijf zeer goed in staat om volledige projecten aan te nemen en uit te voeren. (bron BAS Volvo)

Nieuwe Volvo FH 460 6x2 voor Den Ouden Materieel, Schijndel

10 januari 2014 - Door BAS Veghel is een NEW FH 460 pk 6x2 gestuurde naloopas vrachtwagen geleverd aan Den Ouden Materieel B.V. te Schijndel. Het voertuig voldoet aan de hoogste milieunorm Euro 6. Daarnaast is het voeruig voorzien van Driver De Luxe pakket, Aslastindicator (ECS), Work Remote en statische bochtverlichting. Deze vrachtwagen is voorzien van een HIAB Multilift container op- en afzetinstallatie.In 1948 starten Tein en An den Ouden een loonbedrijf; de bescheiden basis voor een inmiddels breed uitgegroeide onderneming. Al snel wordt een dorsmachine aangeschaft en het loonwerk wordt uitgebreid met grondverzet. In de jaren 70 besluit de directie haar horizon te verbreden en zich meer toe te leggen op civiel- en cultuurtechnische werken. Op regionale vuilstortplaats “De Vlagheide” krijgt Den Ouden te maken met milieuverzorging en recycling. (bron BAS Volvo)

Nieuwe Mercedes 10x4 voor Mus Transport, Herwijnen

1 januari 2014 - Door Mercedes Benz is een nieuwe Mercedes 10x4 met Achterover asfalt kipper afgeleverd aan Mus Transport uit Herwijnen.De wagen is voorzien van een geisoleerde Ruizeveld kipper met vloeistofdichte achterklep en hydraulische afdek kleppen.

<< terug naar index